Supergoda laxnuggets (panerade i kokos, citron och gurkmeja)

Stopp! Släpp alla dina förhavanden, glöm dina middagsplaner! Du behöver göra de här laxnuggetsen, ASAP!

Jag menar, c’monz – de är precis lika goda som de ser ut. Plus att de går att slänga ihop på bara några minuter (förutsatt att du har färsk eller tinad lax tillgänglig). Jag vågar även påstå att de är barnvänliga, de smakar typ precis som riktigt goda fiskpinnar. Fast saftigare (och nyttigare).

Så bjud ditt inre barn (eller några riktiga) på middag i form av smaskiga nuggets! OBS, det är mycket viktigt att du äter med fingrarna, eller åtminstone med ett par pinnar! Har du tänkt på att maten blir godare då? Det är i alla fall något som jag upplever, att maten både blir godare och roligare att äta. Och matglädje är ju något jag förespråkar här på Sannas Paleo :)

Servera nuggetsen med en god sås (eller vanlig olivolja) som man kan doppa dem i, tillsammans med andra plockvänliga tillbehör som t.ex. gurk- och morotsstavar, salladsblad, broccoli, cocktailtomater… låt fantasin sätta gränserna!

Superenkla (och goda!) laxnuggets | sannaspaleo.se

Superenkla (och goda!) laxnuggets | sannaspaleo.se

Har du någon mat du blir extra glad av?

Hoppas du gillar receptet.
Din vän,
Sanna

Supergoda laxnuggets (panerade i kokos, citron och gurkmeja)

ca 2 portioner | ca 15 min
Goda och enkla små laxnuggets som du panerar i kokos, citron, salt och vitlök för att sedan steka krispiga i stekpannan. Middag i ett nafs!

Ingredienser

  • ca 250-300 gram laxfilé
  • 1 dl riven kokos
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ tsk örtsalt
  • ½ tsk vitlökspulver
  • Zesten från 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk kokosolja (till stekning)

Gör så här

  • Skär laxfilén i lagom stora kuber. Ringla över lite olivolja.
  • Gör paneringen genom att blanda riven kokos, citronzest, örtsalt och vitlökspulver.
  • Täck laxkuberna i paneringen.
  • Stek kuberna på medelvarm värme, vänd på dem efter ca 3 minuter och stek 3 minuter till (eller tills de har fått fin färg). Servera omedelbums!
  • Servera med valfria tillbehör! Jag gillar att äta dem med fingrarna, doppade i olivolja – eller ännu godare – någon slags hamburgerdressing! :-O

Ungefärliga näringsvärden per portion

Energi: 521 kcal / Protein: 24 gr / Fett: 47 gr / Kolhydrater: 2 gr / Fibrer: 1 gr

13 kommentarer

  1. Toppenbra recept! Min sambo gjorde det, blev riktigt gott. Jag åt med pinnar och doppade i en honey-mustard dressing :)

    • Sanna Svara

      Åh, låter supergott med honey-mustard dressing! Vad roligt att ni gillade dem! :)

  2. Pingback: Autoimmun paleo – samlade recept + inköpslista | Sannas Paleo

  3. Linda N.W Svara

    Wow, Tack för succérecept! Otroligt goda! Vi åt dem lite ”mexican style” med det vi hade hemma. I krispiga salladsblad med guacamole, citron, chili och röd paprika… och idag åt jag dem kalla i salladsblad med mayo och krispiga grönsaker. Ny favorit.

    Har just hittat din otroligt fina blogg och delar din matfilosofi, jag kommer titta in ofta för inspiration :)
    Ha det fint!

    • Sanna Svara

      Hej Linda och tack för dina vänliga ord!
      Vad glad jag blir att ni gillade receptet, och det låter supergott med guacamole (men vad blir inte gott med guacamole?!)! Du är välkommen hit när du vill :)

      Ha det fint!

  4. Elisabeth Svara

    Hej! Tack för inspirerande blogg! Äter inte gärna kokos men man kan kanske prova sesamfrön och mandelmjöl (och gurkmeja)????
    Med vänlig hälsning,
    E

    • Sanna Svara

      Hej och tack så mycket! :)
      Du kan absolut testa med mandelmjöl och sesamfrön – tänk bara på att de bränns vid lätt så stek på lite lägre värme än normalt. Hör gärna av dig och berätta hur det gick!

      mvh
      Sanna

  5. Alltså, dessa är så goda! Jag kör samma panering på vit fisk från frysdisken vilket också blir lyckat. Tack för inspirationen!
    Med vänlig hälsning, Jenny

    • Sanna Svara

      Åh, vad roligt att höra att du gillar receptet! Vit fisk har jag aldrig provat, men det måste jag göra :) Tack själv!

  6. Åh, helt underbart! Nu kommer det bli roligare att laga mat igen!
    Försöker äta autoimmun kost i kombination med low food maps och har hamnat i ett par, tre stycken samma fantasilösa, enkla rätter dag efter dag. Det är så otrligt svårt att hinna experimentera och leta nya ingredienser, och ärligt talat så ökar det också min stressnivå att behöva tänka på det konstant. Så att hitta till din blogg är rena rama drömmen! Och vilken avlastning du ger mig ska du bara veta! Imorgon blr det det här receptet! Tusen tack för att du delar med dig av dina recept!

    • Sanna Svara

      Hej Mari och välkommen hit! :)
      Åh, low FODMAP i kombination med AIP är svårt — jag vet hur det är! Hoppas du kan börja återintroducera livsmedel snart, för den där stressen är verkligen inte att leka med. Jag är glad om jag kan hjälpa, hoppas du hittar fler recept du kan testa :)

      Ta hand om dig!
      /Sanna

Lämna en kommentar

Meny