No-bake mini-toscapajer + Sannas Paleo fyller 1 år!

Det här är inga vanliga toscapajer – men det här är ingen vanlig matblogg heller! Det här är en blogg för alla som vill navigera sig i rätt riktning mot bättre hälsa. Och idag fyller den 1 år! Hipp hipp!

Jag skulle vilja sammanfatta det här året på något vis, men jag vet inte riktigt hur. Jag startade den här bloggen dels för att få dela med mig utav mina erfarenheter och dels för att få vara kreativ – i köket, bakom kameran och vid tangentbordet. Jag tror, och hoppas, att jag lyckats med båda. Jag har tyckt att det har varit extremt roligt, och jag har satt höga krav på mig själv och allt som publicerats här. Och jag har fått så otroligt fin respons av er som läser när jag delat med mig utav mina recept, framgångar och motgångar. För mig personligen har det varit ett ganska omvälvande år med glädje och sorg om vartannat. Det stöd och de fina kommentarer jag har fått av er har verkligen gjort mig rörd och tårögd. Tack, snälla!

Sannas Paleo top 5

Några recept har varit populärare än andra. De här recepten är de mest besökta under det gångna året:

 1. Kokos-mocka-paleo-pannacotta
 2. Mustig fiskgryta med grönsaker, röd curry och ingefära
 3. Blåbär & Kokos-fettbomb
 4. Paleo-falafel – utan bönor eller nötter!
 5. Supergoda laxnuggets (panerade i kokos, citron och gurkmeja)

Återigen, tack så jättemycket för all feedback jag fått från er. Det motiverar mig att fortsätta med den här bloggen, med en förhoppning om att den ska utvecklas och förbättras. Vi får se vad som händer i höst!

Nu över till mini-toscapajerna…

Som ovan nämnt, det här är inga vanliga toscapajer. De ska inte bakas och serveras direkt från frysen – smaken är nötig och söt, men långt ifrån den där supermastiga mazarinsmaken som toscapajer annars brukar ha. Fyllningen är heller inte speciellt knäckig, utan mer som en fudge med smak av nötter, salt och kola! Och det är med de här mini-toscapajerna jag har valt att fira Sannas Paleos 1-årsdag :)

No bake mini-toscapaj (glutenfritt, mejerifritt) | sannaspaleo.se

Jag hoppas du gillar recepet!
Ta hand om dig.

Din vän,
Sanna

No-bake mini-toscapajer

6 mini-pajer ⌀5,5cm | ca 15 min + 1 h
Små, små tosca-inspirerade-pajer som inte bakas utan serveras direkt från frysen. De har en nötig och söt smak, en räcker långt! Perfekt att ha i frysen när man får oväntat besök! För att göra pajerna behöver du en lite mindre mixer eftersom måtten är ganska små, har du bara en stor mixer/matberedare så kan du dubbla receptet får att få upp volymen. Du behöver även små paj- eller bakformar i hårt material. Jag använder små metallformar som är ca 5,5 cm i diameter, men det går säkert bra andra små formar, men man kanske får justera receptet därefter.

Ingredienser

Pajdeg

 • 1,5 dl mandelmjöl
 • 0,5 dl riven kokos
 • 1 msk honung
 • 0,5 msk kokosolja
 • En nypa salt

Fyllning

 • 4 msk mandel- eller hasselnötssmör
 • 1 msk kokosolja
 • 1,5 msk lönnsirap (eller honung)
 • 0,5 tsk vaniljextrakt
 • 1 nypa salt

Topping

 • 2-3 msk fint hackade nötter (t.ex. mandel, cashew, hasselnöt, valnöt..)

Gör så här

 • Ta fram dina formar och täck dem med plastfolie (så man lätt får ut pajerna sen)
 • Mixa ingredienserna till pajdegen tills det enkelt går att forma en boll med händerna. Detta tar ca 3-5 minuter beroende på hur stark din mixer/matberedare är. Se bara till att den inte går för länge, för då blir det mandel- och kokossmör istället…
 • Dela upp pajdegen i 6 delar (om det är så många pajer du ska göra) och tryck ut den i de små formarna som är täckta med plastfolie. Degen ska bli tunn, ca 1-2 mm.
 • När du är nöjd, ställ in formarna i frysen 5-10 min.
 • Mixa ingredienserna till fyllningen till en jämn smet.
 • Ta ut pajskalen, de bör ha stelnat i kylan – om inte, låt de stå ett tag till.
 • Fyll pajskalen med fyllningen.
 • Hacka några nötter fint och tryck ner i fyllningen. Ställ tillbaka i frysen igen och låt stå i ca 1 timme.
 • Ta fram dem 5-10 minuter innan servering så man inte förlorar tänderna :) Om du vill kan du trimma pajkanterna med en kniv för att få en jämn fin kant.
 • Förvara mini-pajerna i en försluten låda i frysen.

Ungefärliga näringsvärden per mini-paj

Energi: 254 kcal / Protein: 6 g / Fett: 21,5 g / Kolhydrater: 9 g / Fibrer: 2 g

Lämna en kommentar

Meny