Jenni Hulets ”My paleo patisserie” – väck din inre konditor!

Om du följer amerikanska paleo-bloggar, så behöver inte Jenni Hulet någon närmre presentation. Hon driver nämligen en av de största bloggarna The Urban Poser. My paleo patisserie är hennes första bok, och består enbart av bakverk du inte visste du kunde göra paleo!

The Urban Poser var en av de första matbloggarna jag började följa efter jag bestämde mig för att lägga om min kost. Precis som så många andra är precis i början så var jag förvirrad och visste inte vad jag skulle äta. Men hennes blogg, bland flera, hjälpte mig och fick mig att inse att det inte var så komplicerat med hälsosam mat. Och för det är jag tacksam.

My paleo patisserie är som sagt en bok till bredden fylld med gluten- och laktosfria bakelser, kakor, tårtor och glass. Det som slår en är förstås de fantastiska fotografierna. De är magiska. Hela boken är som en amerikansk flört med Frankrike, lantlighet och romantik – jag vet inte hur jag bäst ska beskriva det! Men man rycks liksom med och börjar själv drömma sig bort till ett annat liv där man plötsligt pratar franska, bär blommiga bomullsklänningar, och har mandelmjöl i hela ansiktet medan ens paj svalnar i det öppna fönstret till ljudet av kacklande höns och lekande småbarn. Ni fattar.

Boktips: My paleo patisserie | sannaspaleo.se
Boktips: My paleo patisserie | sannaspaleo.se

Jag har testat flera recept ur boken. Och precis som med all annan bakning så krävs det precision, tålamod och disciplin. Du kommer inte hitta någonting som slängs ihop på under 30 minuter. Det ska förberedas, vägas, mätas, tempereras, förbakas, kylas, kavlas… Allt tar tid, men det är sjukt roligt och det blir gott!

Boken är mycket välskriven med både amerikanska och europeiska mått. Tydliga beskrivningar och bilder. Det ligger mycket arbete och kärlek bakom den här boken och det lyser verkligen igenom.

Jag rekommenderar den här boken för dig som har tålamod, älskar att baka och vill bjuda på något gluten- och laktosfritt när det vankas finbesök. Du kommer inte bli besviken.

Jenni Hulet – My paleo patisserie får 4 grönkålsblad av 5 möjliga!

PS. Boken är på engelska, så vitt jag vet finns det inte med svensk översättning.

2 kommentarer

 1. Hej! Tack för mycket inspirerande blogg! Jag skulle gärna läsa fler paleo-kokboks-recensioner, speciellt om du har några favoriter. Det finns så många. Även om du har någon bok att rekommendera om fermenterad mat och varför det är bra mer in på detaljnivå, hur det fungerar med bakterierna där. Tack!

  • Sanna Svara

   Hej Andrea och välkommen hit!
   Tack så mycket 😊 och vad roligt att du gillar min blogg!
   Jag kan absolut rekommendera fler kokböcker, har dock inte stött på någon om just fermenterad mat, men jag ska hålla utkik! Ang. din andra kommentar om hudvård – har du testat att smörja dig med kokosolja eller jojobaolja? Och sen är jag faktiskt själv på jakt efter en bra, giftfri foundation just nu, så om jag hittar något bra så lovar jag att rekommendera!

   Ta hand om dig!
   /S

Lämna en kommentar

Meny