Haricot-vert-pommes

Harrykå.. häriko vär.. harikott värt? Äsch, trots min gedigna utbildning i mellanstadie-franska så känner jag mig alltid tveksam när jag ska uttala haricot vert. Därför kallar jag dem numera för ”Harrykotts”.

På svenska heter de brytbönor, eller gröna bönor. Och de tillhör familjen ärtväxter. Men, men, det är väl inte paleo? Tänker någon paleo-paragrafryttare där ute. – Mja, paleo för mig är god, grönsaksrik mat som man mår bra och blir glad av. Harrykotts är en grönsak jag mår bra och blir glad av – ergo, de är paleo :) De är gröna, de är goda och de är naturens egna pommes frittes!

Haricot-vert-pommes | sannaspaleo.se

Pommes frittes?!

Japp! Från frysen till din mun tar det bara 20 minuter för dig att få tugga på krispiga harrykotts. Du kommer under denna tid också hinna slänga ihop en god sås. Det här tilltugget har skänkt mig mycket glädje på senaste tiden. Vintern är så mörk och tung, man behöver goda saker att tugga på. Goda saker man kan tugga på med gott samvete. Vilket man kan med de här.

Man kan äta dem precis som de är, eller som ett tillbehör. Kanske till hamburgare, eller till kokospanerade laxnuggets.

Hoppas du gillar recepet.

Din vän,
Sanna

Haricot-vert-pommes

1-2 port | 20 min
Krispiga haricot verts som du bakar i ugnen – goda och utan onödiga kolhydrater!

Ingredienser

  • 200 – 400 gram frysta haricot verts
  • Smält kokosolja eller ghee
  • Salt

Snabb fejk-bea

  • Majonäs
  • Torkad dragon
  • Äppelcidervinäger

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°C (varmluftsugn)
  • Sprid ut dina frysta haricot verts på en beklädd plåt, de behöver lite mellanrum för att bli krispiga så du kan behöva använda 2 plåtar.
  • Ringla över smält kokosolja, ghee eller olivolja. Sprinkla över generöst med salt.
  • Låt gå i ugnen 16-18 minuter. Beroende på haricot vertsens tjocklek kan det gå fortare eller långsammare – de blir snabbt brända så håll koll på dem!
  • Såsen: Smaka av majonäs med torkad dragon och äppelcidervinäger.
  • Servera omgående! De är som krispigast precis när de kommit ut ur ugnen.

Ungefärliga näringsvärden per portion (utan sås)

Energi: 195 kcal / Protein: 4 g / Fett: 15 g / Kolhydrater: 8 g / Fibrer: 8 g

2 kommentarer

  1. Hej och tack för detta recept!!! Jag ÄLSKAR detta!! Så briljant, gott och vackert. Dessutom billigt, nyttigt och enkelt att tillaga. Fem stjärnor av fem möjliga från mig. :) Tack!!

    • Sanna Svara

      Hej! Och vad roligt att höra att du gillar receptet, det gör mig glad :) Tack!

Lämna en kommentar

Meny