AIP-vänlig Pulled beef

Jag tror jag nämnt det tusentals gånger förut, men en mycket bra sak med slow-food är att det typ alltid blir gott och att det är jättesvårt att misslyckas.

Jag har gått och funderat på det här receptet ganska länge, dvs att göra draget högrev med AIP-vänliga ingredienser. Det är sånt jag kan ligga och tänka på om kvällarna när jag försöker styra bort tankarna från annat. Då kan jag ligga och tänka på hur olika smaker skulle smaka ihop :)

När man söker efter recept på pulled beef innehåller de flesta olika typer av chili, tomat eller kryddor som spiskummin och peppar. Allt det är såklart jättegott, men om man följer en AIP-diet är det ju kanske inte optimalt. Min version innehåller inget sånt :D För sötma och umami använder jag apelsin, lök och buljong. För att få en lite ”kryddigare” känsla använder jag kanel, ingefära och oregano. Och för en extra twist har jag i lite liquid smoke (rökarom) som är en helt fantastisk smaksättare om man gillar grill! Jag använder märket TryMe som är den enda rökaromen jag sett hittills som bara innehåller vatten och rökarom. Det säljs på ICA, Coop, Hemköp och Willys.

AIP-vänlig pulled beef | sannaspaleo.se
AIP-vänlig pulled beef | sannaspaleo.se

Min man hälsar att den är jättegod, och jag instämmer. Om man saknar köttfärssås (med tomat osv) är det här ett mycket bra alternativ. Det blir liksom samma syrliga-umami-smak som är så svår att placera.

Hoppas du gillar receptet!

Din vän,
Sanna

Pulled beef på högrev

4-6 portioner | 4-5 timmar

Ingredienser

 • ca 700 gram högrev
 • Zest och saft från en apelsin
 • 2 st gula lökar, skurna i bitar
 • 4 vitlöksklyftor, skurna i bitar
 • 0,5 msk kanel
 • 1 tsk malen ingefära (eller färsk)
 • 0,5 msk salt
 • 2 msk balsamvinäger (eller ett glas vin)
 • 1 tsk liquid smoke (kan uteslutas)
 • 1 msk torkad oregano
 • 2 dl buljong

Gör så här

 • Sätt ugnen på 125°C
 • Lägga alla ingredienser i en gryta eller liknande, täck med lock och låt gå i ugnen i ca 4 timmar, eller mer.
 • Ta ut ur ugnen, dra isär köttet med två gafflar. Servera direkt eller spara tills dagen efter (då blir det godare!:)
 • Serveras med allt du tycker om, går också utmärkt att frysa in.

Lämna en kommentar

Meny