Om mig och Sannas Paleo

Sannas Paleo är en blogg med recept och vardagspepp för ett enklare och hälsosammare liv! Här hittar recept utan gluten och onödigt socker. Jag äter en liberal lågkolhydratkost med fokus på naturlig mat – mycket grönsaker, goda fetter och gärna med fisk, kyckling eller gräsbetat kött. Ibland förekommer det frukt, smör eller en god ost.

→ Här kan du kontakta mig ←

Jag tror på

Jag tror att god hälsa börjar med lust – inte pekpinnar! Jag tror på mat man blir glad av och mår bra av. Jag tror på att tänka annorlunda och att små förändringar kan ge stora resultat! Men jag tror också att alla är unika och har olika behov – jag vill peppa dig till att hitta din version av hälsosam och maten som DU mår bra av!

Min filosofi

Min filosofi är att ingen kan bestämma vad man ska, eller inte ska äta. Det är du själv som bestämmer, och jag har bestämt mig för att äta mat som jag mår bra av. Så enkelt är det. Sen tror jag att det är många som känner sig vilsna, eller förvirrade, när det kommer till hälsosam mat. Man får höra olika saker – ”ät mindre kött”, ”ät mer fett”, ”undvik salt”, ”nej, det är tvärtom” osv – vad stämmer egentligen? Och hur omsätter man alla råd i praktiken?

Jag vill att hälsosam mat ska vara enklare. Jag vill att man ska ha en sund inställning till mat, och inte få panik om man nån gång råkar äta lite förmycket fett/kolhydrater/socker eller vad man nu undviker. Det handlar om att skaffa sig en bra verktygslåda för hur man hanterar mat och sina tankar kring mat. För dig som behöver lite hjälp på traven har jag sammanställt en lista som jag tror att alla skulle må bättre av att följa:

Mina enkla tips för bättre hälsa

  • Lyssna på din kropp. Får du ont någonstans i kroppen, mår illa eller blir trött av något du äter? Ät mindre av det eller uteslut det helt!
  • Ät mindre socker och snabba kolhydrater. Det går inte att motivera ett högt sockerintag. Alls. Släng läsk, vitt bröd och godis i papperskorgen.
  • Var inte rädd för att testa något nytt. För att lära känna din kropp måste du våga experimentera. Du kanske mår bra av intermittent fasta? Eller att äta mer? Broccoli kanske inte är så farligt ändå. Och hur smakar egentligen det där nya superbäret…?
  • Var snäll mot dig själv. Framförallt om du precis har påbörja din hälsoresa. Man kan inte vara perfekt, jämt. Det finns ingen poäng med att ha ångest om du gjort ett snedsteg. Nästa gång gör du det bättre.
  • Sov och lek mer. Med mer och mer kvalitativ sömn ökar du förutsättningarna för en läkande kropp! Sitt mindre, lek mer och andas mer frisk luft! Du kommer må bättre och bli gladare.

Om mig

Jag heter alltså Sanna och det är jag som skriver alla texter, fotograferar all mat, illustrerar alla bilder och programmerar hela den här sidan. Den här bloggen är en del av min egen hälsoresa, där mitt mål är att lära känna min kropp och må 100% bra.

Jag är lic. Kostrådgivare LCHF/Paleo vid MF Hälsoutbildningar (som numera heter Paleo Institue).

PS. Om du vill läsa mer om min hälsoresa så finns den att läsa på Hälsa som livsstil.

2 kommentarer

    • Sanna Svara

      Varsågod och tack själv, hoppas du gillar bloggen :) / Sanna

Lämna en kommentar

Meny