Jordgubbs-shake med mandelsmör och kardemumma

Varsågod, här kommer världens smarrigaste shake – naturligt sötad och helt utan mjölk! Du behöver bara en mixer, en handfull ingredienser och sisådär 5 minuter till övers.

Jag tror de flesta skulle kalla det här för en smoothie, men jag vill inte göra det för det känns mest som man försöker få det att låta nyttigare än vad det är. Inte för att den här är onyttig, men du fattar – det är mer utav en efterrätt enligt mina mått. Och den smakar som en BLANDNING MELLAN KANELBULLE OCH JORDGUBBSGLASS. Japp, jag skrev med stora bokstäver för att förtydliga att den är sjukt smarrig.

Jordgubbs-shake med mandelsmör och kardemumma | sannaspaleo.se #paleo #mejerifri

Tradionellt så görs en (milk)shake med mjölk eller glass, men jag använder såklart kokosmjölk. Vilket är minst lika gott och snällare mot magen. I den här har jag använt Santa Marias ekologiska kokosmjölk som jag tycker har en trevlig och mild smak. Du kan läsa mer om vilka märken jag gillar på min sida om kokosmjölk/grädde.

Mandelsmöret kan givetvis uteslutas om man vill, men det tillför ett djup och bidrar till kanelbullesmaken.

Känner du att sommaren är inom räckhåll?

/Sanna

Jordgubbs-shake

1 stor, eller 2 små portioner | 5 min
Mejerifri shake som smakar som en blandning mellan kanelbulle och jordgubbsglass (!). För att göra shaken behöver du någon slags mixer.

Ingredienser

  • 100 gram frusna jordgubbar
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1 msk mandelsmör
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk vaniljextrakt

Gör så här

  • Mixa alla ingredienser.
  • Servera!
  • PS. Om du vill boosta shaken kan du med fördel blanda i lite gelatin/kollagen, MCT-olja eller ditt favoritproteinpulver.

Ungefärliga näringsvärden för hela receptet

Energi: 547 kcal / Protein: 8 g / Fett: 50 g / Kolhydrater: 16 g / Fibrer: 6 g

Lämna en kommentar

Meny