Grön juice med grönkål, mynta och melon

För några år sedan, precis i början av min hälsoresa – då jag fortfarande var en ”fullkorns-vegetarian” – trodde jag att en juice detox/fasta skulle vara lösningen på alla mina hälsoproblem.

Jag hade köpt en bok som påstod att jag på 21 dagar skulle gå ner i vikt och bli av med alla mina hälsobekymmer. Mina magproblem skulle försvinna (vilket var det jag var mest angelägen om). Jag skulle bli smalare, piggare och min hy skulle skina. Det var ett detaljerat protokoll där man skulle hänge tre veckor av sitt liv åt gröna juicer, ångkokade grönsaker, torrborstning, heta bad och kaffelavemang.

Japp.

Vill du veta hur det gick?

Grön juice med grönkål, mynta och melon | sannaspaleo.se

Det gick åt helvete.

Även om jag, efter några dagars feber, kände mig något piggare och tappat i vikt – så mådde jag bara sämre. Mina maggropssmärtor var värre än någonsin. Jag fortsatte protokollet i två veckor sen stod jag inte ut längre. Min mage gjorde så ont och mina förhoppningar om att bli frisk pressades rakt ner i min nya råsaftscentrifug.

Som en sann självömkare gav jag helt sonika upp och tryckte i mig något som min kropp hade längtat efter i två veckor – en hällakaka med ett tjockt, tjockt lager bregott och ett minst lika tjockt lager ost. Det var den godaste mackan jag någonsin ätit.

Jag säljer in det här receptet bra, eller hur?

Summa summarum. Säga vad man vill om juicefasta och detox, men det är ingenting för mig. Det är inget jag någonsin kommer göra igen. Jag behöver mitt fett och mitt protein för att må bra! MEN jag tycker fortfarande det är gott med en god grönsaksjuice. Jag dricker det ibland, när jag vill lyxa till det, som en annan dricker läsk. Ett mycket bättre alternativ än läsk, om du frågar mig. Det här är en ganska syrlig juice som blandas upp med den söta smaken av galiamelon och mynta, nom nom. En ny favorit. Den är dessutom rik på Vitamin C, Vitamin A, folat och järn.

Vad har du för erfarenheter av juicefasta och detox? Har det funkat för dig, eller tycker du att det verkar tramsigt? Skriv gärna och berätta i kommentarerna nedan!

Allt väl,
Sanna

  Grön juice med grönkål, mynta och melon

2 små glas | ca 15 min
En grön och uppfriskande juice! Du behöver en råsaftcentrifug eller liknande – det går såklart utmärkt att göra en grön smoothie istället med en mixer om du vill det.

Ingredienser

 • 100 gram grönkål (ca 5 blad)
 • 0,5 st gurka
 • 1 st selleristjälk
 • 2 cm ingefära
 • 100 gram galiamelon
 • 1 kruka mynta
 • en halv lime

Gör så här

 • Ta fram din råsaftcentrifug, eller weapon of choice
 • Följ maskinens instruktioner och pressa alla ingredienser (utom limen)
 • Häll upp juicen i två glas, pressa i limejuice
 • Klart!

Ungefärliga näringsvärden per glas

Energi: 40 kcal / Protein: 3 gr / Fett: 0,5 gr / Kolhydrater: 11 gr / Fibrer: ~0 gr

1 kommentar

 1. Pingback: Autoimmun paleo – samlade recept + inköpslista | Sannas Paleo

Lämna en kommentar

Meny