Gelatin

Vad är gelatin?

Gelatin utvinns ur kollagen, vilket är det huvudsakliga proteinet hos däggdjur. Kollagen till gelatintillverkning utvinns i sin tur från ben och hud av grisar eller kor. Vilket man tyckte var jätteäckligt när man var liten. Nu när man är vuxen så tycker man bara det är bra att hela djuret tas till vara, och att gelatin är världens bästa grej! (Eller väldigt bra i alla fall)

Vad används gelatin till?

Gelatin är ett geleringsmedel – det stelnar vid avkylning och smälter vid ökad temperatur. När man tänker på gelatin tänker man nog främst på vobbliga desserter, aladåber och sega råttor. Den där geléiga konsistensen som vissa har svårt för, men som andra älskar (mig inkluderad). Jag älskar gelatin och inte enbart för konsistensen, utan för att den faktiskt innehåller 9 utav de 10 essentiella aminosyrorna och påstås dessutom vara bra för bland annat tarmhälsan, huden och håret!

På grund av gelatinets bindande egenskaper kan det i många fall användas som äggersättning i bakning, även om slutresultatet inte riktigt blir detsamma.

Sannas Paleo gillar

Great Lakes

Great Lakes gelatinpulver
Great Lakes gelatin har samma egenskaper som vilket annat gelatin, men skillnaden är att den kommer från gräsbetandes (och förhoppningsvis glada) kor! Vilket uppskattas mycket här på Sannas Paleo. Jag har än så länge inte sett den i någon svensk butik, men finns att köpa från iHerb.com, som levererar till Sverige – gör du en beställning under 300 kr är det tullfritt!

Var kan jag köpa?

PS. Om du handlar för första gången på iHerb så får du $5-rabatt med min rabattkod ”FNC118”. När du använder den koden får jag en liten slant som jag använder för att experimentera fram nya recept åt dig – win win!

PS. Har du tips på andra ställen man kan köpa denna produkt? Kontakta mig så lägger jag upp!

Mina recept med gelatin

Sugen på att laga något med gelatin? Här hittar du alla mina recept som innehåller just gelatin. Hoppas det smakar!

 

PS. Jag har inte fått någon form av ersättning för att rekommendera produkterna på denna sida, det är helt och hållet mitt eget initiativ – om det någonsin skulle ändras meddelas det här, dock kommer mina åsikter alltid vara mina egna.

Den enda ersättning jag skulle få i detta fall är om du handlar från iHerb med min rabattkod (och den gäller på alla varor).

Meny