Carob (Johannesbröd)

640px-Illustration_Ceratonia_siliqua0

Vad är carob?

Carob, eller johannesbröd som det även heter på svenska, är en ärtväxt som påminner om kakao. Det som säljs som carobpulver är baljorna från Johannesbrödträden som rostats och malts till ett fint pulver. Carobpulver är ljust brunt och har en naturlig sötma likt kakao men innehåller till skillnad från kakaon inget koffein eller teobromin.

Vad används carob till?

Carobpulver används oftast – antingen tillsammans med eller istället för – kakao. Pulvret kan användas i glass, smoothies, bakning m.m. För de som inte kan eller vill äta kakao så är carob ett bra alternativ, det har dock en mer kola-aktig smak och är inte lika bittert och starkt som kakao.

Sannas Paleo gillar

Renée Voltaire

Renée Voltaire Carobpulver | sannaspaleo.se
Det carobpulver, som jag sett, varit mest förekommande även i livsmedelsbutiker är Renée Voltaires burk. Den är ekologisk och i behändig förpackning.

Var kan jag köpa Renées carobpulver?

(bland annat)


Annan carob

Jag har även köpt carob från större hälsokoster, t.ex. Gryningen i Stockholm. Den brukar vara omärkt och säljs i plastbägare. Den fungerar också alldeles utmärkt! Även Bodystore och Råvarubutiken har ett eller flera märken i sitt sortiment, men jag har inte testat alla.

Mina recept med carob

Sugen på att laga något med carob? Här hittar du alla mina recept som innehåller just äppelcidervinäger. Hoppas det smakar!

 

PS. Jag har inte fått någon form av ersättning för att rekommendera produkterna på denna sida, det är helt och hållet mitt eget initiativ – om det någonsin skulle ändras meddelas det här, dock kommer mina åsikter alltid vara mina egna.

Meny