Vinbärspaj med jordmandel och kokosmjölk

Jag har ju som sagt kommit över en påse med grovt jordmandelmjöl, som verkligen är jättegott. Jag tycker att smaken påminner mycket om havre, fast liksom lite sötare och syrligare. Tidigare gjorde jag gröt med mjölet, och nu har jag testat att göra en enkel smulpaj.

Jag har tyvärr ingen egen trädgård att odla saker i, men på vår gård har vi två vinbärsbuskar som jag gick och norpade av häromdan – innan fåglarna och grannbarnen ätit upp allt 😊

Vinbär

Vinbär är rika på C-vitamin, vilket man typ kan gissa sig till eftersom de är sådär härligt syrliga så munnen liksom snörper sig. De gifter sig dock gott pajsmulet som är sötat med en gnutta lönnsirap. Om man inte har jordmandelmjöl (som går att beställa på dorimax.se) kan man ersätta det med mandelmjöl eller mer riven kokos. Både jordmandel och riven kokos är AIP-vänligt, men inte mandelmjöl.

God varm eller kall - och med kokosmjölk!
God varm eller kall – och med kokosmjölk!

Jag hoppas du har njutit av sommaren.

Ta hand om dig!
/Sanna

Vinbärspaj

2 portioner | 20-30 min

Ingredienser

  • ca 70 gram / 1 dl röda vinbär
  • 1 msk arrowrot
  • 1 tsk lönnsirap eller honung
  • En nypa kanel
  • 0,75 dl riven kokos
  • 0,75 dl grovt jordmandelmjöl (eller mandelmjöl)
  • 1 msk kokosolja
  • 0,5 – 1 msk lönnsirap eller honung
  • 1 nypa salt
  • Kokosmjölk (till servering)

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125°C (varmluftsugn)
  • Blanda bär med arrowrot, kanel och 1 tsk lönnsirap. Fördela i två formar.
  • Blanda kokos, jordmandelmjöl, kokosolja, lönnsirap och salt tills det blir en kladdig ”deg”. Smula degen över de två formarna med bär.
  • Ställ in i ugnen i ca 20-30 minuter, eller tills de ser klara ut.
  • Servera varma med kall kokosmjölk, eller kalla med varm kokosmjölk!

Ungefärliga näringsvärden per portion

Energi: 286 kcal / Protein: 2,5 g / Fett: 19 g / Kolhydrater: 28 g / Fibrer: 10 g

Lämna en kommentar

Meny