Iste med mynta och ingefära – din nya törstsläckare och matsmältningsvän!

Du dricker väl tillräckligt med vatten nu under sommaren?

Jag tror inte jag behöver gå in på varför man ska dricka vatten och varför det inte är bra att vara uttorkad. Men vad jag själv har märkt att man lätt glömmer bort att dricka, eller helt enkelt misstar törsten för hunger (eller glass-cravings?!).

Ibland kan ett glas vatten vara det godaste som finns, ibland kan det vara så himla tråkigt. Som tur är kan man lätt kan pimpa sitt vatten efter tycke och smak. Den här gången har jag valt att förvandla vattnet till något slags iste med mynta, ingefära, gurka och citron. Det ger mycket smak. Och gör gott!

Säg hej till din nya magvän (hej!)

Om du känner att din matsmältning behöver lite hjälp på traven så har du slagit två flugor i en smäll. Utöver att vara god och läskande så har vi även lyckats brygga en dryck med massa matsmältningsvänliga ingredienser och egenskaper:

  • Ingefära – stimulerar produktionen av saliv, galla och magsyra – bra grejer som du behöver för att smälta din mat! Ingefära sägs även ha muskelavslappnande egenskaper som kan hjälpa om man har kramp/gaser.
  • Mynta – precis som ingefäran sägs myntan vara muskelavslappnande och har traditionellt använts för bland annat upprörd mage och illamående.
  • Citron – även citronen stimulerar produktionen av saliv, och kan ge kroppen mer tid att ta upp näring från maten du stoppat i dig.
  • Gurka – gurka är anti-inflammatoriskt, full av antioxidanter, vatten och fibrer.. behöver jag säga mer?

Drick ett glas ca 30 minuter innan du tänker äta för att få igång maskineriet, så att säga. Psst, drick inte en massa vätska under tiden du äter, då blir det jobbigt för magen hur som helst. I övrigt kan du dricka hur mycket du vill under hela dagen :)

Iste med mynta och ingefära (utan socker) | sannaspaleo.se

Skål!

Din vän,
Sanna

Iste med mynta och ingefära

1 liter | ca 20 min + 8 h i kyl
Mynta-te som serveras iskall med citron, gurka, ingefära och färska myntablad! Glöm alla sötade varianter och släck törsten med den här istället och få en matsmältningsboost på köpet!

Ingredienser

  • ca 1 liter mynta-te (se till så det inte innehåller några konstigheter utan bara ren mynta – jag använder den här)
  • 1/2 gurka, tunt skivad
  • 1 liten citron, tunt skivad
  • En tumme stor färsk ingefära, tunt skivad
  • ca 10 mynta-blad (färska), hackade

Gör så här

  • Brygg téet enligt tillverkarens instruktioner, låt svalna.
  • Skiva gurka, citron, ingefära och mynta lägg i en tillbringare tillsammans med téet. Rör om.
  • Ställ tillbringaren i kylen över natten.
  • Servera med is och drick upp under dagen!

Lämna en kommentar

Meny