Carobfudge med dadlar och tranbär

Oh, fudge! Julen är snart här – jag är varken förberedd eller peppad. Det finns liksom ingen julkänsla i mig, alls.

Jag tror mitt sinne är upptagen med annat just nu. Den senaste tiden har jag lagt ner mycket tid och energi på att försöka bryta gamla tankevanor. Jag försöker också nå en plats där jag är mer nöjd med mig själv (så jävla svårt). Både prestationsmässigt och fysiskt, dvs utseende och hälsa. Det skulle vara den absolut bästa julklappen till sig själv, att liksom se sig själv i spegeln och inte bara vilja ändra en massa saker utan istället tänka ”här är jag och jag är påväg (mot något)”.

Carobfudge | sannaspaleo.se

Nog om det. Mer om fudge.

Jag har experimenterat lite med dadlar på senaste tiden, och det här blev resultatet. Det blev kladdigt, sött och gott. Som det alltid blir med dadlar. Jag valde carob för det var det jag hade hemma, men det blir nog intensivare med kakao. Vilket man vill använda får man bestämma helt själv tycker jag.

Din vän,
Sanna

Carobfudge

10 min + några timmar i kyl/frys
En kletig och söt fudge med carob och torkade tranbär.

Ingredienser

 • 2 dl urkärnade medjool-dadlar (ca 130 gram)
 • 1 dl smält kokosolja (eller ghee, eller smör)
 • 4 msk kokosgrädde
 • 4 msk carob (eller kakao)
 • En näve hackade, torkade tranbär (kan uteslutas)
 • En nypa salt

Gör så här

 • Mixa dadlar, smält kokosolja, salt och kokosgrädde till en jämn smet. Du kan behöva skrapa ner blandningen från mixerns kanter ett par gånger.
 • Tillsätt carob och mixa igen.
 • Rör i tranbären.
 • Bre ut smeten i en klädd form och ställ in i kylen eller frysen ett par timmar.
 • Pudra över lite extra carob, skär upp i bitar, servera!

Ungefärliga näringsvärden för hela receptet

Energi: 1380 kcal / Protein: 4 g / Fett: 106 g / Kolhydrater: 113 g / Fibrer: 14 g

4 kommentarer

 1. Christina Svara

  Käraste Sanna !
  Önskar dig frid och allt gott i din kamp mot demonerna…..du KOMMER att vinna?

 2. Vilken UNDERBAR fudge! Det blev ju faktiskt fudge! :)
  Tack snälla for receptet!

  • Sanna Svara

   Åh, vad roligt att du gillade receptet! Tack! :)

Lämna en kommentar

Meny